Fenomén Polansky - Horváthová, Jana (Romano džaniben, 2015)
recenzní článek: Polansky, Paul. Tábor smrti Lety: Vyšetřování začíná (1992–1995). Antifašistická akce, Československá anarchistická federace a Institut kritických studií, Praha 2014, 503 s. Obsáhlý recenzní článek na knihu Paula Polanskeho, ve které autor shrnuje historii svého pátrání po historii tzv. cikánského tábora v letech u Písku v devadesátých letech. Autorka recenze se sama účastnila dění, které v České republice vyvolala „kauza Polansky“ na počátku devadesátých let, tématu výzkumu romské genocidy v Protektorátu Čechy a Morava včetně shromažďování výpovědí lidí, kteří válečné pronásledování přežili, se sama dlouhodobě věnuje.