Nad svědectvím paní Anny Surmajové - Sadílková, Helena (Romano džaniben, 2015)
Komentář k rozhovoru s Annou Surmajovou (*1932, Dlhé nad Cirochou), pamětnicí internace Romů v tzv. sběrném cikánském táboře v Dubnici nad Váhom.