O svou minulost bychom se měli zajímat. Zpráva o projektu Paměť Romů společnosti Romea o. p. s. - Dienstbierová, Kristina (Romano džaniben, 2018)
Projekt Paměť Romů obecně prospěšné společnosti Romea se snaží mapovat osudy Romů žijících v současné době na území České republiky, a představit tak historii Romů od válečných dob až po současnost jejich vlastníma očima.