Ukázky z tvorby - Aguilera, Juan Luís (Romano džaniben, 2021)
Koláž představující dílo a osobu Juana Luíse Aguilery je sestavena z textů Ismaela Cortése Gómeze (úvodní prolog k připravovanému výboru básní J. L. Aguilery) a syna autora José Campose Santiaga (prolog). Z připravovaného vydání Aguilerovy poezie (projekt byl svěřen Pedrovi Casermeirovi) pochází i stručný biografický text. Na přání sestavovatel výboru z básní J. L. Aguilery uvádíme dvě z básní též v romském překladu – autorkou jejich výběru a překladu je Eva Danišová.