Holokaust a jeho následky optikou židovských a romských rodin mezi dějinami žen a gender history - Baloun, Pavel (Romano džaniben, 2022)
Kritická esej o sborníku Jewish & Romani Families in the Holocaust and its Aftermath editorek Eliyany R. Adler a Kateřiny Čapkové.