"Za Lety pod lesem byl zřízen koncentrační tábor" Rozbor neznámých fotografií a strojopisu Karla Hungra z Mirovic - Berkyová, Renata (Romano džaniben, 2022)
Autorka ve své materiálové studii analyzuje šest fotografií a jeden strojopis týkající se historie a poválečné percepce místa bývalého koncentračního tábora v Letech u Písku, které jsou součástí fotografického souboru „Mirovicko a protektorátní údobí ve fotografii (1939–1945)“ amatérského fotografa Karla Hungra z Mirovic. Při rozboru fotografií se autorka zabývá nejen rekonstrukcí situací zobrazených nebo naznačených v archivních materiálech, ale také motivacemi autora, které ho vedly k pořízení snímků během protektorátu a sepsání doprovodných textů k nim na konci roku 1960. Autorka si tak klade otázku, co lze ze sledovaného materiálu odvodit pro další výzkum poválečné percepce holokaustu českých Romů a Sintů.