Editorial - Sadílková, Helena; Viková, Lada (Romano džaniben, 2024)
Text přibližuje druhou část ze dvou monotematických čísel věnovaných různým formám úsilí Romů o rovnoprávné postavení ve společnosti, o zlepšení životních podmínek a o to, aby byli Romové přijímáni neromskou veřejností jako součást celé společnosti. Většina textů zařazených do tohoto druhého čísla představuje různé formy tohoto úsilí na Slovensku.