Vyjádření prosby ve dvou romských dialektech - Hübschmannová, Milena; Kjučukov, Christo (Romano džaniben, 2006)
Tento článek pojednává o zdvořilostních způsobech prosby ve dvou romských komunitách – v České republice a v Bulharsku. Tento text byl přednesen v roce 2005 na 5. mezinárodní konferenci o romské lingvistice v bulharském městě Bania. Text je doplněn velkým množstvím příkladů.