Ježíš Kristus a kováč - Šándor, Ján (Romano džaniben, 2007)
Jedna z novějších povídek Jana Šándora je autorským zpracováním jedné z nejrozšířenějších legend o původu Romů – legendy o romském kováři, který ukoval hřeby pro ukřižování Ježíše Krista.