O svou minulost bychom se měli zajímat. Zpráva o projektu Paměť Romů společnosti Romea o. p. s. - Dienstbierová, Kristina (Romano džaniben, 2018)
Projekt Paměť Romů obecně prospěšné společnosti Romea se snaží mapovat osudy Romů žijících v  současné době na  území České republiky, a  představit tak historii Romů od  válečných dob až po  současnost jejich vlastníma očima.