Romane paramiša - Červeňáková-Laliková, Helena (Romano džaniben, 2020)
Výběr z autorských textů, které čerpají z lidových vyprávění, anekdot a dalších příběhů tradovaných mezi Romy na severním Gemeru. Texty byly prvně publikovány autorkou na jí spravovaném facebookovém profilu Romane paramiša (Romské pohádky). V rámci čísla slouží i jako ukázka severogemerského dialektu romštiny, jehož fonologickým specifikům je věnován text v recenzované části.