Úvod k literární sekci - Fotta, Martin; Sabino-Salazar, Mariana (Romano džaniben, 2021)
Úvod přibližuje obsah literární sekce aktuálního ročníku RDž od autorů: Jorge Emilio Nedicha, Vorii Stefanovské (známé také jako Paula Soria) a Juana Luise Aguilery – v současné době nejrelevantnějších představitelů romské latinskoamerické literatury – a avizuje krátké úvodní texty, které doplňují informace o životě a díle každého ze tří prezentovaných literátů.
Keywords: Literatura; romská literatura; Latinská Amerika