Le Čukčuskeri bari bibacht - Čukčovo velké neštěstí - Demeter, Gejza (Romano džaniben, 2007)
Povídka Gejzy Demetera se vyznačuje jednou zvláštností a to jazykovou. Autor povídku sám přeložil do češtiny a čtenář si nemůže nevšimnout, že v romštině i češtině jsou rozvinuty jiné detaily, což umožňuje hlubší náhled do autorovy práce se čtenářem.