(untitled) (Romano džaniben, 2007)
Pavla Kříženecká Irena Adamová: Antológia rómskych tradícií a remesiel. Štátny pedagogický ústav, Bratislava 2007, 180 s. ISBN: 80-89225-14-4 Eva Petrová Ionel Ion, Mariana Costin – Ion: Aritmetica – Aritmetika. Editura Pro Europa, 1997, 91 s. ISBN 973-97231-4-4 Karolína Ryvolová Rajko Djurič: Die Literatur der Roma und Sinti Edition Parabolis, Berlín 2002, 208 s. Petra Dobruská Jana Horváthová: Devleskere čhave svedectvom starých pohľadníc Region Poprad s.r.o., Poprad 2006, 176 s. ISBN 80-969344-0-6 Eva Petrová Mihaela Zatreanu: I rromani ćhib thaj literatura vaś o śtarto berś (Romský jazyk a literatura pro čtvrtý ročník) Bukurešť: Humanitas Educational, 2004. Kari Kisfaludy Milena Hübschmannová ve vzpomínkách Romea, Praha 2006, 117 s. Eva Petrová Georghe Sarau : Curs de limba rromani (Kurz romského jazyka) Dacia, Cluj- Napoca, 2000, 254 s., ISBN 973-35-0988-4 Iva Vyskočilová Viliam Zeman: Antológia rómskych spisovateľov Bratislava: Štátny pedagogický ústav, 2007.