Šavale, me tumári šukár páťiv opre manglem... Vlachicka giľa – olašské písně a jejich texty - Davidová, Eva (Romano džaniben, 2009)
Autorka se od roku 1956 pohybovala na Ostravsku a ve východoslovenských Kendicích v rodinách Stojkovců a Makulovců, kde pořídila četné audionahrávky olašského písňového folklóru. Nahrávky jsou součástí autorčiny soukromé sbírky, která čítá celkem cca 1500 nahrávek a je uložena ve Phonogrammarchivu Rakouské akademie věd ve Vídni. Svou stať opírá o své výstupy již dříve publikované v rozmezí let 1973-2002, text je založen zejména na ukázkách písňových textů.