Žijeme ve skrytu. Vyprávění rakouské Romky - Stojka, Ceija (Romano džaniben, 2009)
Rakouské spisovatelce a výtvarnici Ceiji Stojce, s níž se čtenáři mohli seznámit zejména díky obsáhlému rozhovoru a výtvarné příloze uveřejněným v časopise v roce 2003, je tentokrát vydělen prostor s ukázkami z její životopisné knihy Žijeme ve skrytu. Vyprávění rakouské Romky, kterou v roce 2008 připravilo k vydání sdružení Romano džaniben ve spolupráci s nakladatelstvím Argo. Originál knihy vyšel v roce 1988 v Rakousku, významně se na něm podílela spisovatelka a filmová dokumentaristka Karin Berger. Ceija Stojka se narodila v roce 1933 v rakouském Štýrsku, její rodina prošla za druhé světové války několika koncentračními tábory, kde také většina příbuzných zahynula. Od roku 1989 se věnuje výtvarné tvorbě, dnes má za sebou celou řadu samostatných výstav. Od dubna do září roku 2009 bylo průřez její tvorbou možné shlédnout také v České republice, v Muzeu romské kultury.