Jiří Homoláč: Internetové diskuse o cikánech a Romech - Sherman, Tamah (Romano džaniben, 2010)
Autor recenzované knihy, který vychází z teorií analýzy diskurzu, se ve svém posledním díle zaměřuje na analýzy internetových diskuzí týkajících se Romů. S kategoriemi cikáni, Romové, rasisté nebo zastánci Romů pracuje jen jako s objekty utvářenými v diskurzu, ne jako se sociálními skupinami existujícími mimo text. Kniha sice podle autora "není o Romech", rozhodně však poskytuje vhodný rámec pro vnímání romské problematiky v ČR i jinde.