Studovat a psát, to byl můj sen / Pak už mi neříkali "Menšino" - Rozhovor s Irenou Eliášovou a ukázky z její tvorby - Sadílková, Helena (Romano džaniben, 2012)
Rozhovor o životě, literární tvorbě a inspiračních zdrojích jedné z v současné době nejpublikovanějších romských autorek. Součástí portrétu je ukázka z dosud nepublikované, romsky psané tvorby (v překladu K. Ryvolové).