Josef Šimek: K desetiletí cikánské školy v Užhorodě - Závodská, Milada (Romano džaniben, 2013)
Proslov vrchního rady ministerstva školství ČSR k desetiletému výročí založení romské školy v Užhorodě, podle jejíhož vzoru došlo k založení dalších podobných institucí, zejména na Slovensku. Proslov byl vysílán Československým rozhlasem v roce 1936. Dokument pochází z archivu Českého rozhlasu. Komentář zpracovala Milada Závodská.