Papusza v galerii nejslavnějších Polek - Bartosz, Adam (Romano džaniben, 2004)
Autor článku informuje čtenáře o výstavě, která se konala v prostorách Velkého divadla ve Varšavě v únoru 2004. Byla to prezentace obrazů šedesáti žen uznaných za nejvýznamnější postavy v historii Polska. Část expozice věnovaná Papusze byla doplněna předměty z Etnografického muzea v Tarnowě, kde se nachází stálá expozice věnovaná historii a kultuře Romů. Součástí textu jsou dvě ukázky Papusziny básnické tvorby.