Aby měly romské děti co číst / Sedm knížek pro děti a mládež - Kratochvílová, Anna Teresie; Viková, Lada (Romano džaniben, 2024)
RECENZE KNIH Eva Danišová: Jekh, duj, trin! Jak jedna malá žabka dohopkala do školy Praha: Kher, 5. svazek edice Mirikle, ilustrace: Matěj Ilčík, 2024, 66 s., ISBN: 978-80-87780-43-5 Tera Fabiánová: Jak jsem chodila do školy / Sar me phiravas andre škola Praha: Kher, 1. svazek edice Mirikle, ilustrace: Martin 3AX Zach, překlad: Milena Hübschmannová, 2022, 40 s., ISBN: 978-80-87780-32-9 Tera Fabiánová a Milena Hübschmannová: Čavargoš/Tulák Praha: Kher, ilustrace: Magdalena Rutová, 2023, 104 s., ISBN: 978-80-87780-35-0 Gunilla Lundgrenová, Sofia Taikonová a Amanda Erikssonová: Žofi Z-4515 Praha: Kher, ilustrace: Amanda Eriksson, překlad ze švédštiny: Marie Voslářová, překlad z kalderašské romštiny do severocentrálního dialektu: Markéta Hajská a Iveta Kokyová, 2022, 40 s., ISBN: 978-80-87780-30-5 Stanislava Miková: Vařená vejce / Tade jandre Praha: Kher, Meander, předloha: Matěj Šarközi, ilustrace: Zuzana Hustáková Mašková, překlad: Karolína Ryvolová, 2023, 20 stran, leporelo, ISBN: 978-80- 87780-42-8 (Kher, z. s.), 978-80-7558- 258-4 (Iva Pecháčková – Meander) Květoslava Podhradská: O vakeriben paš o lekvaris / Povídání u povidel Praha: Kher, 2. svazek edice Mirikle, ilustrace: Klára Zahrádková, překlad: Karolína Ryvolová, 2022, 72 s., ISBN: 978-80-87780-33-6 Michal Šamko: Májky a totemy Praha: Kher, 4. svazek edice Mirikle, ilustrace: Petr Polák, 2023, 170 s., ISBN: 978-80-87780-37-4