Uplatnění prvních romských studentů z Moravy - Nečas, Ctibor (Romano džaniben, 2005)
O životě a studiích Tomáše Holomka (právníka) a Antonína Daniela (pedagoga). Autor se zmiňuje i o Miroslavu Holomkovi, synovci Tomáše Holomka, který vystudoval Vysokou školu sociální v Brně.