O Joška aj o Sindžordži / Joška a svatý Jiří - Bernal, J. M. Fernández (Romano džaniben, 2005)
Příběh o tom, jak dal Rom opravit sochu svatého Jiří je napsán v kalderašském dialektu romštiny a k němu je přiložen doslovný překlad (přel. Milena Hübschmannová).