Súčasné názory na rasy a vnútrodruhovú variabilitu človeka - Bernasovský, Ivan (Romano džaniben, 2005)
Přetištěné prohlášení Americké antropologické společnosti k biologickým aspektům rasy, které bylo publikováno v American Journal of Physical Anthropology (101, 1996, str. 569-570). Je připojen komentář profesora Ivana Bernasovského, slovenského antropologa a děkana Prešovské univerzity.