Manušské příběhy - Dienstbierová, Kristina; Urbanová, Kateřina; Šebová, Barbora (Romano džaniben, 2005)
V tomto sborníku publikované manušské příběhy byly vybrány ze tří ručně psaných sešitů, které ilustrovaly manušské děti. Příběhy zapsal francouzský katolický kněz Joseph Valet. Kopii věnoval českým studentkám romistiky (studentky byly ve Francii na studijním pobytu mezi Romy). Francouzští Manušové jsou blízkými příbuznými Sintů. Bývají propojeni manželskými svazky. Manužský a sintský dialekt romštiny si jsou velmi blízké. V tomto sborníku je uvedeno šest ukázek manušských vyprávění o mulech (což jsou duchové zemřelých). Do češtiny je přeložily Kristýna Dienstbierová, Barbora Šebová, Kateřina Urbanová. Součástí textu je i stručné životopisné vyprávění pátera Josepha Valeta. Manušské příběhy uzavírá píseň o Lidech se sedmi vozy.