"We Still Breathe their Air" (Ještě dýcháme jejich vzduch) - Vaugham, David (Romano džaniben, 2005)
A radio documentary on Roma writing in the Czech Republic and Great Britain Rozhlasový dokument věnovaný romské literatuře v České republice a Velké Británii. Cílem koprodukčního komponovaného pořadu Českého rozhlasu a britské BBC je rozvíjející se romské hnutí. Českou republiku zastupovala Ilona Ferková, Andrej Giňa, Tera Fabiánová, Vojta Fabián a romský rapper Gipsy. Britskou stranu reprezentovali Bill Lee, Brian Belton, Hester Hedgesová a David Moreley. Starší autoři se ve svých dílech snažili zachovat starý svět pro příští pokolení. Tito autoři zažili přechod od orální kultury ke kultuře psané. Povzbuzením jsou výpovědi mladých romských autorů a jejich vztahu k romskému jazyku a kulturnímu dědictví.