Milena Hübschmannová a hudba - Jurková, Zuzana (Romano džaniben, 2006)
Milena měla k hudbě intuitivní vztah. V roce 1966 začala nahrávat na magnetofonové pásky a později na kazety romské pohádky, vyprávění a samozřejmě také hudbu. Na nahrávkách nechybějí informace o stáří písní, kde se je zpěváci naučili a proč je zpívají právě tak, jak je zpívají. Vše podle etnomuzikologických pravidel.