Studentem i učitelem v Romské střední škole sociální - Tišer, David (Romano džaniben, 2007)
Jak už název článku napovídá, David Tišer je nejen vyučujícím na Romské střední škole sociální, ale je i jejím absolventem. V článku se tak nezabývá jen vznikem, vývojem a hodnotami školy, ale nabízí i pohled do své vlastní zkušenosti, jak setkání se s jazykem a reáliemi vlastního etnika na školské půdě ovlivnilo jeho vlastní život a další profesní směřování.Školu založil před několika lety v rámci aktivit své neziskové nevládní organizace Dr. Rajko Djurič společně se zřizovatelem JuDr. Emilem Ščukou. Ve školním roce 2006/2007 vznikly pobočky školy v Praze, Brně, Sokolově, Karviné a Jihlavě společně s nově otevřenými studijními obory.