Romský jazyk na Pedagogické fakultě UK v Praze - Pletichová, Veronika (Romano džaniben, 2007)
Autorka je absolventka speciální pedagogiky a logopedka a na Pedagogické fakultě UK v Praze vyučuje kurzy romského jazyka. Ty od roku 1990 studentům nabízí na PedF UK katedra speciální pedagogiky. Cílem volitelného kurzu je zprostředkovat studentům hlubší poznání kultury Romů prostřednictvím studia jazyka. Krátký exkurz o vzniku a návštěvnosti studentů těchto kurzů je doplněn o několik výpovědí návštěvníků kurzu o jejich motivaci a možnému využití romštiny.