Výuka Romů v Polsku - úřední zpráva - Kwadrans, Łukasz (Romano džaniben, 2007)
V úvodu článku přibližuje autor problematiku multikulturního vzdělávání v souvislosti s některými výzvami současné etnické osvěty. Druhá část textu popisuje situaci, v jaké se nachází vzdělávání Romů v Polsku, jeho podmínky a způsoby fungování a taktéž popisuje vliv státu na zvyšování znalostí Poláků o Romech.