Bývalý internační tábor pro Romy v Letech u Písku a jeho poválečná historie - Pařízková, Jindra (Romano džaniben, 2008)
Text je extraktem z bakalářské práce obhájené na FF UK, obor romistika, v roce 2007 pod názvem „Památka obětem romského holocaustu- Internační tábor Lety u Písku a jeho poválečná historie“. Autorka se snaží pojmout období dějin letského tábora, které doposud nebylo v žádné publikaci komplexně zachyceno. Toto období začíná po druhé světové válce a končí v nejaktuálnější současnosti. V době, které se v této práci věnuje, byl v Letech u Písku postaven vepřín. Právě díky této stavbě se bývalý cikánský tábor v Letech u Písku dostal po letech do popředí pozornosti, která zabírá dlouhé období mladé historie České republiky.