Cikáni v poezii Mihálya Vörösmartyho - Gálová, Adéla (Romano džaniben, 2004)
Stručný životopis romantického básníka. Součástí textu je poslední dokončená Vörösmartyho báseň Starý cikán (A vén cigány). Tato báseň evokuje prostředí maďarské hospody (csárdy), kde po večerech hraje cikánská kapela.