E romaňi čhib ča barola - kada hin perdal ma realita / Romština se bude jistě dál rozvíjet - to je pro mne realita - Gáborová-Kroková, Janka; Viková, Lada (Romano džaniben, 2024)
Rozhovor s mladou romskou akademičkou, literární vědkyní z Prešovské Univerzity, která se odborně věnuje zejména romské literatuře,  je zaměřen na její pohled na romštinu i romskou literaturu, na jejich roli a postavení v současné společnosti, na jejich budoucí rozvoj a proměny. Rozhovor je otištěn dvojjazyčně: romsky a v českém překladu Pavla Kubaníka.