Recenze anotace a ohlasy 2_2005 (Romano džaniben, 2005)
Čerenkov (Tcherenkov) L.- Laederich S. (The Rroma)Dallas pashamendeElina … Karolína …Fennesz- Juhasz a kol. (Die schlaue Romni)Gilsenbach R. (Weltchronik der Zigeuner)Hancock I. (We Are The Romani People)Kenrick D. (The Romani Dictionary)Krausnick M. (Wo sind sie hingekommen?)Krausnick M. (Auf Wiedersehen im Himmel)Laher L. (Uns hat es nicht geben sollen)Lužica R. (Keď bola vojna, nebol som doma)Milton S. (Persecuting the Survivors)O školara / ŠkoláciRavasz J. (Túžba, Fakt)Reemtsma K. (Sinti und RomaRose R. (Bürgerrechte für Sinti und Roma)Sonneman T. (Shared Sorrows)Šándor J. (Rómsky sen)Varjú K. (V piatok do obeda je otvorené)Vrgulová M. (Strateni susedia)