Indický původ Romů v díle Mileny Hübschmannové - Beníšek, Michael (Romano džaniben, 2006)
Stěžejním tématem v práci Mileny Hübschmannové byl indický původ Romů. Vyplývá to z jejího původního vzdělání – vystudovala indologii. Zajímala se především o Indii moderní. Za svého života se jí povedlo vyvrátit nejeden omyl starších romistů - neindologů.