Recenze a anotace 2_2006 (Romano džaniben, 2006)
Barbu Constantinescu: Probe de Limba si Literatura , tiganilor din RomaniaJiří Hanzal: Cikáni na Moravě v 15. až 18. století. Dějiny etnika na okraji společenství.Host 04/2006Zuzana Jurková (ed.): Cesty romské hudbyJana Kramářová a kol.: (NE)BOLÍ. Vzpomínky Romů na válku a život po válceRastislav Rosinský: Čhavale Romale alebo motivácia rómskych žiakov k učeniuGheorghe Sarau: Cele mai lubite cantece rrome. E maj kamle rromane gila.Ceija Stojka: Wir leben im VerborgenenMartin Šmaus: Děvčátko, rozdělej ohníček.Bhágíráthprasád Tripáthí “Vágíś Śástrí”:Romá (Rám ke vaňśadž) jájávar logoñ kí džipsí-bhášá. Bhášátáttvik vivečan.Dan Wlodarczyk: Indián a sestřičkaWalter Winter: Winter Time – Memories of a German Sinto who Survived AuschwitzRoman Erben: Tři talíře